torsdag 24. september 2009

Smørbrød


Fikk så lyst å lage noen deilige snitter til kvelds. Har en mann som setter stor pris på god mat, han er rett og slett et lite matvrak, hehe. Er det mat på bordet er ikke han langt unna.


Resultatet ble noen snitter med kylling og noen med reker.


Til 8 snitter trenger du:

Reke snitter:
4 skiver loff
reker i lake
majones
sitron
salatblad

Smør majones på loff skivene, på den ene loffskiven legges et salatbladet ,legg så på en god haug med reker. Press litt sitron over og legg på den andre loffskiven. Klem litt for å presse de litt sammen. Skjær skivene på skrå. Lag en til på samme viset.


Kylling snitter:
4 skiver loff
kremost med hvitløk
rødløk
salat feks ruccula, isberg ol
agurk
majones
1-2 kyllingfileter med tandorikrydder. Andre krydder kan også brukes, feks hvitløk, karri ol.

Stek kyllingfiletene litt først i pannen, sett så stekeovnen på 180 grader.
Legg kyllingfiletene i en ildfast form og kryddre med tandorikrydder. Stek de i ca 15-20 min til de er gjennomstekte. La de avkjøles litt før du skjærer de opp i tynne strimler.
Smør majones på loffskivene så smøres det et lag med kremost på den ene delen. Legg så et lag med salat på. Snitt rødløk i tynne skiver og legg på. legg så kylling og agurk på. Tilslutt legges den andre loffskiven på toppen og klem litt så de presses litt sammen. Skjær loffskivene på skrå.

Disse kan pakkes inn i plast og er kjekke å ha med på turer, lunsjpakker ol.1 kommentar:

  1. Gud, så mye godt du har her. hadde to pakker kjøttdeiger i kjøleskapet mitt og skulle finne noe å lage med de, og det var jo så mye spennende under kategorien "kjøttdeig" at nå lider jeg valgets kvaler,hehe,

    SvarSlett