4 posjoner.
300 gr lettsaltet torsk kokt
2 -3 dl makaroni kokt
1/2 purreløk
1 eggehvite stivpiskes.
Hvitsaus:
40 gr smør smeltes
ca 6 ss hvetemel røres inn slik at en får en tykkrøre.
3-4 dl melk
1 eggeplomme røres inn i sausen
ca 1/2 ts salt
1 kryddermål muskatt
Topping: grillmel
Rens den kokte fisken for bein, ha den sammen med den kokte makaronien. Tilsett så purreløk og saus. Bland godt. smelt så smøret i en kasserolle og tilsett melet. Det skal bli en tykk røre. Spe med melk til passe tykk saus, det skal være litt tykk saus. Smak til med salt og muskat. Bland så sausen sammen med fisken og makaronien. stivpisk så eggehviten og rør den forsiktig inn i gratengen.
Ha den i en ildfast form og dryss grillmel over. Når en steker den ha et par smørklatter på.
Stekes ved 200 grader i 40 -45 min.
Server med kokte poteter og råkostsalat. Rødbeter er også nydelig til fiskegrateng.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar