Min datter på 14 år kom hjem i dag fra skolen med et kjempe lekkert brød hun hadde bakt på heimkunnskapen. Må si jeg er imponert over hvor flink hun er. Måtte jo selvfølgelig smake og hva er bedre enn lunkent brød med brunost. Så etter dette trenger jeg vel jeg ikke å bekymre meg over brødbaksten her i huset, hun kan jo bare ta over :)
Denne oppskriften brukte hun og den gir et brød.
4 dl vann
25 gr gjær
litt olje
9 dl melblanding hvor av dette bestod 3 dl av grovmel som sammalt hvete grov, havregryn
litt salt
Lunk vannet til 37 grader, bland melsortene og ha i gjæren og saltet. Bland godt.
Tilsett så det lunkene vannet og arbeid deigen godt.
Hev så 50 min, lag ei pølse som passer til brødformen (smurt) og sett brødet så til etterheving i ca 45 min.
Stekes på 200 grader i ca 50 min nederste rille.
Det der har ho etter tanta si, dyktighet på kjøkkenet ligger i tantegenet, akkurat som din dyktighet kommer fra søstergenet hehe. Men fra spøk til alvor, du har no ei flott og dyktig jente i hus.
SvarSlett