Denne gryten laget jeg av kalkunrester, den ble veldig god. Og er en av de bedre restemiddagene jeg har laget. Masse deilige grønnsaker gjorde at gryta ble perfekt.
5-6 personer.
4 gulerøtter
1/2 purreløk
2-3 ts chili finhakket (fås kjøpt på glass)
2 rødløk
1 paprika
1 flat ts garam masala eller spiskummen
3 bokser tomater
1 boks brune bønner
1 boks kikerter
kalkun/kylling eller rester av kalkun/ kylling
Smak til med salt og pepper
1 lime, eller 1 sitron
Skjær gulerøttene i skiver, finsnitt paprika, purreløkog rødløken. Ha så alle grønnsakene i en kasserolle med litt olje i og stek det lett. Tilsett tomater, bønner, kikerter og krydder.
La det hele koke opp før kalkun/kylling tilsettes. Bland godt.
Ha alt sammen i ei ildfast form, del limen/sitron i to og press saften over gryten og stek den på 170 grader i ca 1,5 t nederst i ovnen.
Server med kokt ris eller grovt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar