lørdag 2. januar 2010

Chili kalkun gryte


Denne gryten laget jeg av kalkunrester, den ble veldig god. Og er en av de bedre restemiddagene jeg har laget. Masse deilige grønnsaker gjorde at gryta ble perfekt.

5-6 personer.

4 gulerøtter
1/2 purreløk
2-3 ts chili finhakket (fås kjøpt på glass)
2 rødløk
1 paprika
1 flat ts garam masala eller spiskummen
3 bokser tomater
1 boks brune bønner
1 boks kikerter
kalkun/kylling eller rester av kalkun/ kylling
Smak til med salt og pepper
1 lime, eller 1 sitron

Skjær gulerøttene i skiver, finsnitt paprika, purreløkog rødløken. Ha så alle grønnsakene i en kasserolle med litt olje i og stek det lett. Tilsett tomater, bønner, kikerter og krydder.
La det hele koke opp før kalkun/kylling tilsettes. Bland godt.
Ha alt sammen i ei ildfast form, del limen/sitron i to og press saften over gryten og stek den på 170 grader i ca 1,5 t nederst i ovnen.

Server med kokt ris eller grovt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar