onsdag 2. september 2009

Formkake med karamell glasur

Bunnen :

2,5 dl sukker
3 egg
2,5 dl olje
3,75 dl hvetemel siktet
1 ts natron
1 ts muskatnøtt
1 ts allehånde
1 ts kanel
2,5 dl melk
1 ts vaniljesukker


Forvarm ovnen til 200 grader

Bland alt det tørre sammen i en bolle.
Mix olje, sukker og egg i en annen bolle.
Bland så det det tørre og det våte sammen, tillsett så melken og rør alt sammen.
Ha røra i en form (lita langform) og stek den i 35-40 min.
Ikke overstek kaken !!!

Glasur:
2,5 dl sukker
1,25 dl melk
1/2 ts natron
1 ss lys sirup
0,5 dl smør
1/2 ts vaniljesukker.

Bland alle ingrediensene og la den få et lite oppkok på svak varme.
La den koke i 5-7 min, eller intill glasuren begynner å mørkne.
Glasuren skal ha en karamell lignenes farge, men ikkje seig som karamell. Den skal være lett å smøre utover kaken.

Ta kaken ut av ovnen og hell over glasuren, server kaken varm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar