tirsdag 10. mars 2009

Sprø kylling med sursøt saus

Kyllingbitene:
2 eggehviter
2 fedd hvitløk, knust
4 ss soyasaus
4 kyllingbryst
200 g potetmel
olje til steking, f.eks solsikkeolje

1 flaske sursøt saus. Jeg pleier å kjøpe den i en international mat butikk, den er bare helt nydelig. Enkelte butikker med godt utvalg kan også ha denne sausen.1 paprika i passe biter
1 løk i passe biter
babymais i passe biter
1 boks ananas

Renskjær kyllinbrystene og del dem i passelig store biter.
Pisk sammen eggehviter, knust hvitløk og soyasaus og mariner kyllingbitene i dette i MINST 1 time, gjerne lenger.

Varm olje i en dyp kjele/wok. Rull kyllingbitene i potetmelet, og rist av det overflødige. Jeg pleier å bruke brødposer , og riste rundt til alt er dekket. Stek kyllingen først da den trenger lengst tid, sasuen er fort gjort å varme De blir uansett så glovarme at de tåler å ligge litt før de spises. Stek kyllingbitene (ikke for mange om gangen) i olja til de er gyllenbrune. Legg de ferdige bitene på et papir så den overflødige olja får rent av.
Varm sausen og ha i paprika, annanas, løk og babymais.
Ikke ha sausen over kyllingbitene da blir de ikke sprøe, men server den ved siden av.

Serveres med ris til.
Slik ser flasken med sursøt sausen jeg kjøper og den samker bare helt fantastisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar