Denne oppskriften har jeg fått av min tante som er en kløpper på brødbakst, hun baker så mange gode brød som man bare får vann i munnen av.
4 stk
1,4 kg hvetemel
ca 2 ts salt
8 dl melk
2 pk fersk gjær
260 gr smør
2 egg
260 gr sukker
rosiner og sukat etter eget ønske
Smuldre smøret i melet.
Varm melken og rør ut gjæren, ikke ha melken for varm (37 grader)
Hev godt ca 1 time, lag 4 brød (enten i former eller lag de runde)og etterhev ca 40 min. Varm stekeovnen til 150-180 grader og stek brødene i ca 45 min.
1,4 kg hvetemel
ca 2 ts salt
8 dl melk
2 pk fersk gjær
260 gr smør
2 egg
260 gr sukker
rosiner og sukat etter eget ønske
Smuldre smøret i melet.
Varm melken og rør ut gjæren, ikke ha melken for varm (37 grader)
Hev godt ca 1 time, lag 4 brød (enten i former eller lag de runde)og etterhev ca 40 min. Varm stekeovnen til 150-180 grader og stek brødene i ca 45 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar