Denne oppskriften er hentet på Marit sin hjemmeside, de var utrolig gode på smak. Jeg er glad i masse deilig krydder.
Jeg laget disse sammen med min søster Monica og det er så koselig og lage mat sammen med noen. Og ikke for snakke om gleden av å kose seg sammen med slekt og venner.
Vi kokte potetene i 10 min på forhånd før vi lagde båter og stekte de.
Dette trenger du til 4 store eller 6 medium hamburgere
600 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 stort egg
2 tynne skiver loff
1 rødløk
1 ss paprikapulver
1 ts chillipulver, kan sløyfes
2 ts dijon sennep
0,5–1 ts salt/pepper
Ovnsbakte poteter med chili
10 middels store poteter
2 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
5–6 ss olivenolje, ikke extra virgin
2 ss meierismør
saltpepper
Bacon beregn 2–3 skiver per hamburger
Hamburgeren
Hakk opp loffen og løken i småbiter. Bland alle ingrediensene godt. Mange er skeptiske til å smake på rå karbonadedeig eller kjøttdeig, men for å vite at hamburgeren er passe krydret er det lurt å prøvesmake litt. Vær sikker på at kjøttet ditt er helt ferskt. Du trenger ikke å ta en stor bit for å smake. Du kan bare presse fingeren nedi bollen og så smake på fingeren. Da får du med deg det meste av smaken.La deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter før du lager burgerne
Potetene
Skrell potetene og del dem opp i båter. Ha dem i langpannen. Press eller rasp over hvitløken. Ha på salt, pepper, chilipulver og olivenoljen. Bland alt godt. Fordel smøret i små klatter utover.Stekes på 200 grader i 15–20 minutter.Du kan gjerne ettersteke hamburgerne og steke potetene samtidig. Da kan du bruke varmluft med 180 grader.BaconEn veldig lettvint måte å steke baconet på er å legge skivene på et stekebrett og steke dem i ovnen på 200 grader i 8–10 minutter.
Seasonal Sundays: Simple Thanksgiving Sides
-
This week's "Seasonal Seven" recipe collection is for everyone (me
included!) with a soft spot for Thanksgiving's wonderful vegetable side
dishes, I swear,...
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar