Oppskrift:
450 gr kylling:
6 skiver fersk ingefær
6 fedd hvitløk
2ss mørk sesam olje
1 1/2 ss soyasaus
1 1/2 ss rødvin eller rødvinseddik
1 1/2 ss mørk søt soyasaus ( ketjap manis)
En stor bunt av thailank basilikum
1 ss bakebulver
Kutt kyllingen i mindre biter og mariner de i bakepulvret. Sett det tilside i ca 10 min før en skyller av bakepulvret og tørker kyllingen. Sett kyllingen tilsiden.
Varm opp en wok på ganske varm plate og tilsett den mørke sesamoljen. Ha i hvitløk, ingefær og friter det litt. Ha i kyllingen og la den steke litt.
Tilsett så soyasaus, den søte soyasausen, shaoxing vin og fortsett of friter kyllingen.
Dekk til kyllingen med et lokk og senk varmen, la det koke i 5 min.
Tilsett så basilikumen og la den steke sammen med kyllingen litt.
Server med en gang, ikke la basilikummen steke for lenge sammen med kyllingen
Server med ris til
Seasonal Sundays: Plant-Based Recipes for Earth Day (Week 17)
-
Grab a coffee (or a cocktail?!) because this week's all veg(etari)an
recipes are offered to mark the 55th Earth Day that falls tomorrow, April
22nd, many (...
for 2 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar